vihreä tee värisokeille

Vihreä tee on erinomainen apu nopeaan painonpudotukseen. Sen lisäksi vihreällä teellä on monta muutakin hyvää terveysvaikutusta.

Vihreä tee – 10 terveysvaikutusta pähkinänkuoressa

1)      Vihreä tee nopeuttaa rasvan palamista
Vaikuttavan tekijänä toimivat vihreän teen sisältämät katekiini-polyfenolit, jotka toimivat yhdessä teen sisältämän koefiinin (teiniinin) kanssa. Nämä yhdessä kiihdyttävät aineenvaihduntaa, mikä auttaa laihtumisessa ja rasvanpoltossa.

2)      Suojaa auringon haitallisilta UV-säteiltä
Vihreää teetä tutkineiden ihotautilääkäreiden mukaan vihreä tee suojaa ihosyöpää aiheuttavalta UV-säteilyltä. Parhaan suojan saavuttamiseksi vihreää teetä olisi hyvä, juomisen lisäksi, käyttää myös ulkoisesti, esimerkiksi ostamalla vihreää teetä sisältäviä voiteita.

3)      Suojaa sydäntä ja verisuonia
Vihreän teen flavonoidit (joita löytyy myös sipulista) ehkäisevät sydäninfrakteja ja sepelvaltiomtautia. Teen sisältämistä flavonoidesta suurin osa kuuluu katekiineihin, joista sydämelle ja verisuonille tärkein on epigallokatekiinigallaatti (EGCG).

4)      Vihreä tee alentaa kohonnutta kolesterolia
Vihreän teen ainesosat estävät kolesterolin hapettumista ja kolesterolin kiinnitymistä valtimoihin. Vihreän teen sisältämä katekiini estää pahan kolesterolin kiinnittymistä suoniin, jättäen kuitenkin hyvän kolesterolin rauhaan.

5)      Alentaa kohonnut verenpainetta
Vihreän teen kateikiini alentaa myös kohonnutta verenpainetta!

6)      Alentaa kohonnutta verenesokeria
Tutkimuksissa vihreän teen sisältämä katekiini on alentanut sokeriarvoja hiirillä ja rotilla, jotka ovat sairastaneet perinnöllistä diabetestä. Vihreän teen polysakkaridien on myös todettu alentavan kohonneita sokeriarvoja katekiinin tapaan. Vaikka vaikutukset on toistaikseksi osoitettu vain koe-eläimillä, niiden uskotaan ilmenevän myös ihmisillä.

7)      Estää syöpää
Monet väestötutkimukset, joita on tehty ympäri maailmaa, tukevat väitettä, jonka mukaan vihreä tee estää syöpää. Teen sisältämää epigallokatekiinigallaattia (EGCG) ja polyfenoleja pidetään erityisesti syöpää ehkäisevinä ainesosina.

8)      Vihreä tee hidastaa muistin heikkenemistä ja vanhenemismuutoksia
Vihreän teen sisältämät kasviantioksidantit suojaavat soluja vaurioilta, hidastaen vanhenemismuutoksia. Vihreän teen katekiinin on väitetty jopa olevan tehokkaampi antioksidantti kuin E-vitamiinin. Tutkimusten mukaan vihreällä teellä on ollut positiivisia vaikutuksia ehkäisemällä ikääntyvien ihmisten muistin heikkenemistä.

9)      Estää matkailijan ruokamyrkytystä ja ripulia
Vihreän teen on jo pitkään uskottu tuhoavan bakteereja ja suojaavan ruokamyrkytykseltä. Tämä uskomus on viimein osoitettu tieteelisin menetelmin, sillä vihreän teen katekiini on vahva antibiootti, joka hyökkää ruokamyrkytyksiä aiheuttavia bakteereja vastaan.

10)   Estää hammasmätää ja pahanhajuista hengitystä
Vihreän tee ehkäisee hammasmätää, jonka kariesbakteerit aiheuttavat. Vihreän teen sisältämä kateikiini estää kariesbakteerien lisääntymistä suussa ja samalla myös tuhoavat bakteereja, jotka aiheuttavat pahanhajuista hengitystä.

Voit ostaa vihreää teetä helposti netistä vaikkapa osoitteesta Ekotukku.fi!

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *